Üye Girişi    Yeni Üyelik  
Ürün Arama

Kategoriler

 

Kayis seçimi hem saglik açisindan, hem de estetik açisindan çok önemlidir.

Saatimin Kordonunu ne zaman degistirmeliyim?

Kullandigimiz saati daha dikkat çekiçi hale getiren kordon ve bilezikler saatin olmazsa olmazlarindan bir parçasidir.Özellikle deri kordon kullanirken dikkat etmemiz gereken bazi önemli noktalar bulunmaktadir.Bazi Saatlerde deri kordon bulunurken bazilarinda ise Çelik,altin,altin-çelik yada Titanyum gibi madenlerden olusan saat bilezikleri bulunmaktadir.

Kullanigimiz saat Sürekli bilegimizde oldugundan bir süre sonra gerekli temizlikler yapilmadigi zamanlarda bakteri olusturmakta ve cildimize zarar verebileçek boyutta kullanilamaz hale gelmektedir.Özelliler uzun süreli kullanilan bir deri kordonda bir süre sonra dikislerinin atmasi ve alt kisimlardan da ayrilamaya baslamasi sagligimizi önemli derecede tehdit etmektedir.

Bu gibi durumlarda kordonumuzun bu asamaya gelmeden degistirmek gerekir.

Kordonun uzun süreli kullanmak için ne yapmaliyiz?

Saatimizi ve kordonumuzu daha uzun süreli kullanmak için yapmamiz gereken önemli noktalardan birisi mümkün oldugu kadariyla su ile temasini kesmek.

Öyle ki Suyun damlasi dahi kordona temas etmemesi gerekir.Ayrica Kullandigimiz Kolanya,parfüm yada detarjan gibi kimsal bilesenlerden uzak tutmak gerekmektedir.Bununla birlikte havanin sicak oldugu zamanlarda bilegimizdeki terden olasabilecek kordon islakligini ise degisik araliklarla temizlemek ve mümkünse sicak havalarda deri kordon yerine varsa metal bilezikli saat kullanmak daha yerinde olacaktir.Ayrica havanin sicak oldugu zamanlarda birer gün degisimli kullanmak kordonun kullanim süresini uzatacaktir.

Peki deri kordonumuzu nezaman degistirmeliyiz?

Uzun süreli deri kordon kullanimlarimizda kisiye göre degisen kullanim süreleri olmaktadir.Bu daha çok vücut terinin kisiden kisiye degismesiyle etkendir.Bazen 6 ay bazende 3-4 yila kadar uzayabilmektedir.Kordonumuzu kullanirken iç kisimlarinda yada dis bükülme noktalarinda olusan kirilmalar,kordonun kasa ile birlesim yerinde meydana gelen iç kisimda ki açilmalari gördügümüzde bir an önce degistirmek gerektirdigini unutmamak gerekir.

Bu gibi durumlarda zaman keybetmeden kordonunuzu degistirmeniz gerekir.Yoksa bu durum devam ettigi halde hala o saati kullaniyorsaniz bir süre sonra siz fakinda olmadan bileginizden saat düsebilir.

Deri kordon nasil degisitirilir?

Deri kordon degistirmek için gereken malzemelerimiz

  • Deri kordon
  • Kordon pimleri
  • Kordon degisim çakisi yada aparatlari

Kordon ile Saati birbirine baglayan Pimler

Kordon degisimi yaparken kordonumuzun kasa ve toka ölçülerini bilmemiz gerekir.Buna deri kordon alirken ihtiyaç olacaktir.Elimizde kompas yada metre var ise içten içe ölçerek alinabilir.Bu iki ölçüyü (Kasa ve Toka ölçülerini) Kordon aldigimiz yere bildirmemiz gerekir.

Degisim yaparken tokali kismi saat 12 yönüne geleçek sekilde olmasi gerektigini unutmamiz gerekir. Bazi saat modellerinde ise kasanin dis kismindan vidali oldugunundan bu tip kordonlari söküm ve takimlarinda vidalarin sökülmesi gerekir.

Kisaca kordon Çesitleri

  • Deri kordon
  • Timsah derisi
  • Buffalo derisi
  • Köpekbaligi derisi
  • Deve kusu ayagi derisi

ve daha bir çok deri kordon çesitleri vardir.

 
 

Copyright © 2012 saatkayisi.com - Tüm Hakları Saklıdır.